/ ЗАПЛИЈЕЊЕНА ДРОГА
20/08/2021 u 18:46 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Десетине милиона еура вриједне заплијене: Чије су "пошиљке" кокаина из Колумбије?

Последња велика заплијена кокаина, наравно која је кренула из Колумбије, десила се прије пар дана. Тада су француске власти пронашле 416 килограма кокаина

Огропмне количине пошиљки кокаина заплијењене су у последњих пар мјесеци у европским и балкансим лукама. Оно што је њима заједничко јесте то да су из Колумбије. У склопу истрага међународне полиције утврђује се и да ли балканске мафије имају свој удио у тим кријумчарењима наркотика.

Ротердам: Пресретнуте четири пошиљке кокаина вриједног 210 милиона еура, намијењеног балканској мафији?

Последња велика заплијена кокаина, наравно која је кренула из Колумбије, десила се прије пар дана. Тада су француске власти пронашле  416 килограма кокаина у луци Дункирк (Duinkerken)

И ова дрога, као и многе које су у скоријем периоду откривене у европским и балканским лукама, је била сакривена међу бананама.

image
ЗАПЛИЈЕЊЕНА ДРОГА (Francuska) - Crimesite

- Царински службеници прегледали су пет контејнера из Еквадора и Колумбије, који су сви истоварени на терминалу Фландрес у луци Дункирк. У контејнеру из Колумбије открили су 355 блокова кокаина у картонским кутијама од банана. Французи кажу да је вриједност "улова" на илегалном тржишту била 31 милион еура. Релативно мало кокаина стиже у Француску. У Европи се највише увози из Шпаније, Холандије и Белгије. Француска царина је 2020. заплијенила је укупно девет тона кокаина, отприлике исто као и 2019. Само у 2020. у Ротердаму је заплењено 40 тона кокаина-наводе страни медији поводом најновије заплијене. 

Пала још једна пошиљка у луци Ротердам: Клан са Балкана "оштећен" за више стотина милиона еура?

Полиција углавном у свим овим заплијенама остане без "главног плијена", особе или оних који су главни одговорни за откривене заплијене кокаина.

Ротердам-Бразил: Пало још 500 килограма кокаина, истражују да ли "пошиљка" води до балканских мафија

Такође, у последње вријеме забиљежене су и заплијене кокаина који је октривен у балканским лукама.

(ФОТО) Балканским лукама "плови" кокаин међу бананама: Нова запљена од 11 килограма

Као водеће балканске, али и европске, нарко групе према писањима медија, а и извјештајима страних стручних организација, сматрају се которски "кавачки" и "шкаљарски" клан уз своје огранке и кланове из региона за које се претпоставља да уско сарађују са њима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:41