Виктор Орбан / - ФОТО: Н1
23/09/2021 u 10:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Орбан: Да је Србија већ примљена у ЕУ, сви бисмо били сигурнији

Виктор Орбан је рекао да заштитну ограду на граници не треба ојачати, јер је она јака и добра

Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је синоћ да би Европска унија заправо требало да штити границе Шенгена још јужније и да је Србија већ требало да постане чланица и ЕУ и зоне Шенгена, преносди Avaz.ba.

- Да је Србија већ примљена у блок, сви бисмо били сигурнији - рекао је Орбан током обиласка границе између Мађарске и Србије у друштву чешког премијера Андреја Бабиша, преноси МТИ.

Афканистанци желе у ЕУ

Орбан је рекао да би без ограде на тој граници, милиони миграната ушли у зону Шенгена и да би у Европи било више криминала и терористичких напада.

Он је упозорио да ће се Мађарска ускоро суочити с растућим мигрантским притиском на својој јужној граници, јер ту, како је навео, људи који бјеже из Афганистана покушавају да уђу у Европску унију.

Виктор Орбан је рекао да заштитну ограду на граници не треба ојачати, јер је она јака и добра.

- Слаба тачка је Брисел. Тамо кажу: "Ко из Афганистана жели да дође у Европу, треба га пустити". То је издаја. Хиљаде људи на граници осигурава да не долазе мигранти, онда рећи из Брисела да треба довести мигранте из Афганистана, то је издаја - нагласио је Орбан.

Шта Брисел жели

То, каже, није издаја само ту запослених, већ и Мађарске и људи у Европи.

- Јер, ми овдје на мађарској граници, чувамо сигурност цијеле Европе. Брисел жели да заобиђе ову ограду, а ми ћемо уз помоћ Вишеградске групе, надам се, зауставити тај лудачки план да се стотину хиљада Афганистанаца доведе у Европску унију - истиче Орбан.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 23:36