Oružje, ilustracija / - IZVOR: SHUTTERSTOCK/ILUSTRACIJA
07/07/2024 u 19:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Oružje iz balkanskih ratova u rukama španskih narko dilera

Uhapšeni su trgovci drogom u Španiji koji su imali vojno oružje za odbranu, korišćeno u ratovima na Balkanu tokom devedesetih godina prošlog vijeka, prenijeli su tamošnji mediji.

Operacija Nacionalne policije dovela je do nalaska tri granate spremne za upotrebu iz balkanskih ratova u stanu u glavnom gradu Kosta Dorada.

Agenti Nacionalne policije razbili su kriminalnu organizaciju za šverc droge, koja je imala ratno oružje, piše diaridetarragona.com.

Kriminalna struktura koristila je velika poljoprivredna skladišta, u različitim djelovima Španije, da bi izvršila intenzivan uzgoj marihuane za njenu kasniju distribuciju.

Uhapšeno je deset osoba, a zaplijenjeno je 3.300 biljaka marihuane, 85 kilograma materije pripremljene za prodaju, kao i razno ratno oružje i municija. Tačnije, dio ovog vojnog naoružanja nalazio se u stanu u Salouu, javili su izvori iz Nacionalne policije. U ovoj kući, agenti policije morali su da ograde prostor zbog prisustva tri ručne bombe iz balkanskog rata, iz 90-ih godina 20. vijeka, prenijeto je.

Istraga je počela u decembru 2023. godine, došlo se do podataka da je kriminalna organizacija htjela da zakupi skladište u La Gineti (Albasete) i u njemu se već nekoliko mjeseci intenzivno uzgaja marihuana.

Potvrđeno je da se organizacija nalazi u Kataloniji, ali da je koristila skladišta za uzgoj u drugim djelovima Španije u gradovima u provincijama Albasete, Teruel i Valensija.

Navodi se da su tri ručne bombe bile spremne za upotrebu.


Putevi droge i dalje vode kroz Crnu Goru

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. septembar 2024 12:13