/ FOTO YOUTUBE
23/02/2022 u 09:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предсједник Мадуро: Венецуела је са Путином и Русијом

Страх од војне ескалације у Украјини на врхунцу је откако је Путин у понедјељак признао неовисност сецесионистичких ентитета Луганска и Доњецка на истоку Украјине

Венецуелски предсједник Николас Мадуро поручио је да његова земља подржава руског предсједника Владимира Путина у кризи у Украјини. 

- Венецуела је са Путином, она је са Русијом. Она је уз храбре и праведне ствари у свијету - рекао је предсједник Мадуро на телевизији током сједнице владе, након што је руски парламент у уторак дао зелено свјетло за војну операцију у Украјини.

Страх од војне ескалације у Украјини на врхунцу је откако је Путин у понедјељак признао неовисност сецесионистичких ентитета Луганска и Доњецка на истоку Украјине.

Мадуро је подсјетио да је његов претходник и ментор Хуго Чавез подржао Русију када је признала неовисност Јужне Осетије 2008. тијеком сукоба са Грузијом.

Он је додао да Сједињене Државе и НАТО намјеравају војним средствима угасити Русију, пише Аваз.

Потпредсједник руске владе Јуриј Борисов, који је у петак боравио у Каракасу, нагласио је да је Венецуела “стратешки партнер Русије у овој ситуацији растуће нестабилности”.

У контексту кризе у Украјини, замјеник руског министра вањских послова Сергеј Рјабков није искључио руско војно распоређивање у Венецуели и на Куби.

Москва је један од главних савезника предсједника Ницоласа Мадура, чији поновни избор 2018. није признао дио међународне заједнице, а посебно Сједињене Америчке Државе, које га настоје свргнути с власти.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 10:14