Николас Мадуро / - РИА новости
08/03/2022 u 07:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мадуро: Ситуација у Украјини може прерасти у глобални сукоб

Предсједник Венецуеле је изразио наду да би ово правовремено упозорење могло да „заустави лудило које је захватило најважније лидере Запада и свијета”

Влада Венецуеле је дубоко забринута због могућности да се сукоб у Украјини прошири на друге регионе Европе и свијета, кампања мржње у медијима и санкције Русији су усмјерене на то, рекао је предсједник Венецуеле Николас Мадуро у обраћању које преноси ВТВ. .

„Дубоко смо забринути због могућности рата у Европи и ширења ове оружане конфронтације на друге регионе свијета. Покренута је и припремљена медијска кампања мржње према јавности, као и пакет економских мјера за погоршање ситуације. услова и ширења војног сценарија и театра војних операција изван Украјине у Европу и из Европе у друге регионе планете“, рекао је предсједник Венецуеле.

Мадуро је изразио наду да би ово правовремено упозорење могло да „заустави лудило које је захватило најважније лидере Запада и свијета”.

"Сукоб се шири са војне тачке гледишта, што може довести до трећег светског рата. Већ сада има глобалне последице - разорно утиче на цене нафте, бензина и гаса, на цену хране, ђубрива, транспорта. Глобални утицај се изражава у несигурности, у управљању међународним односима“, рекао је Мадуро.

Према речима венецуеланског лидера, власти јужноамеричке земље већ предузимају мере за контролу инфлације и могућих ефеката ширења сукоба у Европи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 16:12