/ - фото: ЕУРОПОЛ
27/10/2021 u 22:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Разбијена криминална група: Опрали више од 45 милиона еура

Полиција је извршила претрес двије куће, блокирано је 35 банковних рачуна и одузета су два луксузна аутомобила, као и 21.000 еура готовине, наводе из Еуропола

Еуропол је у Валенсији ухапсио пет осумњичених због наводне припадности криминалној организацији која је у Шпанији опрала више од 45 милиона еура.  Ову операцију извела је шпанска национална полиција, заједно са шпанском пореском агенцијом и Еурополом.

- Полиција је извршила претрес двије куће, одузето је 16 објеката, блокирано је 35 банковних рачуна и два луксузна аутомобила, као и 21.000 еура готовине- наводе из Еуропола.

Истрага је започела 2017. године и фокусирала се на организовану криминалну групу која је контролисала компаније са сједиштем у Шпанији и у пореским рајевима за које се чинило да су примаоци великих међународних трансакција.

- Истражитељи су открили да је шпанска компанија, предвођена породичном криминалном организацијом, у шпански финансијски сектор увела више од 45 милиона еура, средства са могућим недозвољеним поријеклом у вези са корупцијом. Истражитељи су испитали комерцијално пословање ове компаније, која се углавном бавила пословима уређења ентеријера и уређења зграда, и открили да су њихове цијене знатно веће од тржишне с обзиром на недостатак особља и инфраструктуре- навели су из Еуропола.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 06:23