foto: Ukrajina / -FOTO: UKRAJINA
22/02/2022 u 21:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Румунија спремна да прими пола милиона украјинских избјеглица

Јоханис је данас на Тwиттеру навео да је разговарао са пољским колегом Анџејем Дудом и са предсједницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен о санкцијама Русији

Румунија би могла да прими 500.000 избјеглица из сусједне Украјине ако криза са Русијом буде погоршана, изјавио је тамошњи министар одбране Василе Данчу.

 - У току су процјене. Могли бисмо да примимо више од 500.000 избјеглица, то је цифра за коју смо спремни - рекао је Данчу новинарима.

Према његовим ријечима, власти планирају да отворе прихватне центре, посебно у великим градовима дуж заједничке границе дуге око 650 километара.

 - За сада је то чисто хипотетичка ситуација -  прецизирао је министар, при чему би евентуалне избјеглице могле да изаберу одлазак у Пољску.

Румунске власти, укључујући предсједника Клауса Јоханиса, оштро су осудиле данас руско признавање проруских сепаратистичких региона на истоку Украјине, позивајуц́и на “строг одговор међународне заједнице”.

Јоханис је данас на Twitter-у навео да је разговарао са пољским колегом Анџејем Дудом и са предсједницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен о санкцијама Русији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 03:11