Емануел Макрон / - ЕПА
05/01/2022 u 06:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Скандалозна изјава Макрона: Хоћу да гњавим невакцинисане

По цио дан се љутим на администрацију кад их блокира. Али, невакцинисане, стварно желим да гњавим. И, тако ћемо да наставимо, до краја. То је стратегија – изјавио је Макрон

Велику буру у јавности изазвао је јуче француски предсједник Емануел Макрон изјавом да жели да "гњави" невакцинисане.

Његова изјава, чак, у слободнијем преводу може да значи и "завитлавати", па, чак, и нешто теже.

- То је врло мала мањина која пружа отпор. Како смо је смањили? Смањујемо је, извините што тако кажем, тако што је још више гњавимо. Нисам за то да досађујемо Французима. По цио дан се љутим на администрацију кад их блокира. Али, невакцинисане, стварно желим да гњавим. И, тако ћемо да наставимо, до краја. То је стратегија – изјавио је Макрон у интервјуу "Паризјену", у тренутку док се у француској скупштини изгласава вакцинална пропусница.

Одмах је реаговала опозиција, истичући непримјерен и Макронов рјечник "недостојан шефа државе."

- Један предсједник не треба тако да говори. Гарант јединства нације истрајава у њеној подјели и жели да од невакцинисаних направи грађане другог реда – поручила је Марин ле Пен и нагласила да ће "од априла бити предсједница свих Француза".

У интервјуу "Паризјену" Макрон је пренио и да има жељу да се кандидује на изборима. Судећи по реакцији јавности, изјаве попут претходне му неће баш бити од помоћи у кампањи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 00:36