/ - PHOTO BY MUFID MAJNUN ON UNSPLASH
16/02/2022 u 16:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Словенија најављује ублажавање мјера против короне

Идућих дана и седмица биће, у складу са побољшаном епидемиолошком сликом и према приједлозима здравствених стручњака, укинута или ублажена већина рестрикција, навео је Јанш

Премијер Словеније Јанез Јанша потврдио је у сриједу објавом на Тwиттеру да ће се његова влада одлучити за ублажавање епидемијских мјера, слиједећи препоруке епидемиолога који сматрају да је епидемија у опадању, преноси N1.

-Идућих дана и седмица биће, у складу са побољшаном епидемиолошком сликом и према приједлозима здравствених стручњака, укинута или ублажена већина рестрикција- навео је Јанша, захваливши уједно онима који су се до сада вакцинисали против цовида-19.

Епидемиолози и други здравствени стручњаци предложили су у уторак влади да укине или ублажи неке мјере, првенствено оне код којих је ризик преноса вируса због кратког контакта мален, те оцјењују да треба почети с прелазом са сада важећих мјера на почетак “новог нормалног”.

Они предлажу укидање ковид потврда за улазак у банке, поште, трговине и јединице државне управе, али и релаксације за рад угоститеља те наставу у школама, гдје се сада обављају редовна тестирања ученика који у разреду морају бити с маскама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 13:47