/ фото: ЛАЗАР РУЖИЋ
03/12/2021 u 18:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ставио вјештачку руку да не би примио вакцину

Он је био толико одлучан у намјери да избјегне вакцину, али ипак добије здравствену пропусницу, да је вјероватно платио стотине еура за силиконску протезу

Један Италијан се суочава са оптужбама за превару након што се појавио да прими вакцину против ковид-19 носећи лажну,  вјештачку, руку.

Он је био толико одлучан у намјери да избјегне вакцину, али ипак добије здравствену пропусницу, да је вјероватно платио стотине еура за силиконску протезу, преноси РТЦГ портал.

Бизарна епизода у центру за вакцине у Биели, граду близу Торина у сјеверном региону Пијемонт, догодила се недјељу дана након што је Италија објавила мјере које забрањују невакцинисаним људима низ друштвених, културних и спортских активности.

Након што је обавио бирократске формалности, укључујуц́и потписивање формулара за сагласност пред доктором, мушкарац, стар 50 година, сјео је и подигао рукав кошуље док се припремао да му здравствени радник да вакцину.

У почетку, здравствена радница није примијетила ништа чудно, јер је силикон личио на кожу. Али пошто је боље погледала и додирнила руку, замолила је човјека да скине кошуљу. Нјегов план је осујец́ен, човјек, чије име није познато, покушао је да је убиједи да зажмури “на једно око”.

- Осјећала сам се увријеђено као професионалац- рекла је Филипа Буа за “Ла Републику”.

-Боја руке ми је изазвала сумњу и зато сам замолила човјека да открије остатак његове лијеве руке. Била је добро направљена, али није била исте боје- навела је она.

Рекла је “Ла Стампи” да није могла да види човјекове вене: „Прво сам мислила да сам погријешила, да је то пацијент са вјештачком руком.”

Није јасно да ли је носио цијелу лажну руку или неку врсту силиконског слоја преко коже.

- Ажурност и вјештина здравственог радника покварили су планове ове особе, која ће сада морати да одговара- рекао је Алберто Ћирио, предсједник Пијемонта у заједничкој изјави са Луиђијем Икардијем, регионалним здравственим савјетником.

“Ла Република” указује да инцидент можда није био једини, позивајуц́и се на недавну поруку на друштвеним мрежама коју је можда написао човјек из Биеле.

Објава на Твитеру представљала је силиконско мушко одијело са грудима до пола тијела, заједно са лажним рукама и вратом, које је било на продаји на Амазону за 488 еура. Уз слику је стајала порука: “Ако ја кренем са овим, да ли ће примијетити? Можда ц́у испод силикона чак обуц́и додатну одјећу како бих избјегао да игла допре до моје праве руке.”

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 13:09