/ фото илустрација
29/09/2021 u 09:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Телеком Словеније купује Актуал ИТ

Преговори су започели с Телекомом Словеније и тренутно није постигнут договор нити је потписан било какав уговор

Италијански мјешовити холдинг DBA Group саопштио је да преговара о продаји своје словеначке подружнице Actual IT Телекому Словеније којег контролише држава.

- Преговори су започели с Телекомом Словеније и тренутно није постигнут договор нити је потписан било какав уговор са обавезујућим садржајем- саопштила је DBA Group у поднеску италијанској берзи у понедјељак.

Преговори с Телекомом Словеније вођени су у контексту процјена у вези са унапређењем активности групе у иностранству, саопштила је DBA Group.

Словеначки дневник Дневник извијестио је у суботу да Телеком Словеније разматра куповину Actual IT-a од DBA Grupe, преноси SEEbiz.

- Могу само рећи да смо на посљедњој сједници надзорног одбора имали јако дугу расправу и да је било питања. У понедјељак ћемо наставити, а очекујем и конкретне одговоре стручњака који су учествовали у овом поступку. Надзорни одбор мора бити 100 одсто сигуран у оно што одлучује и мора имати одговоре на сва питања”, рекао је предсједник Извршног одбора Телекома Словеније- Iztok Cernosa.

DBA grupa купила је Actual IT од словеначког конгломерата Истрабенз за осам милиона еура у фебруару 2015. Под власништвом италијанске групе, Actual IT се проширио аквизицијама, а 2019. преузео је Unistar LC, једног од највећих добављача ICT опреме у Словенији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 12:29