Boris Džonson / - INTAGRAM
07/07/2022 u 16:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Najveći gafovi Džonsona: Žene u burkama nazvao poštanskim sandučetima, EU uporedio sa Hitlerom

Britanski mediji su izvukli neke od najvećih "gafova" koje je Džonson napravio za vrijeme dok je bio na vlasti

Premijer Velike Britanije Boris Džonson podnio je danas ostavku na dužnost predsjednika vladajuće Konzervativne stranke, nakon što je do srijede uveče više od 50 ministara i pomoćnika podnijelo ostavke za samo 24 sata.

Inače, Džonson će na funkciji premijera Velike Britanije ostati do jeseni. Britanski mediji su izvukli neke od najvećih "gafova" koje je Džonson napravio za vrijeme dok je bio na vlasti.

Pa idemo redom.

Džonson je žene u burkama nazvao "poštanskim sandučićima". Dok je radio u "Timesu" on je 1988. izmislio citat i objavio ga, zbog čega je dobio otkaz. Tvrdio je da je rečenica citat njegovog kuma, akademika Kolina Lukasa, da bi 2013. godine priznao da je malo izmijenio izjavu Lukasa, navodeći da mu je žao.

EU uporedio sa Hitlerom

Našao se na udaru kritika i kada je potrošio 400.000 eura gradskog novca kako bi kupio polovne topove za razbijanje demonstracija. Za vrijeme kampanje za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije 2016. godine EU je uporedio sa Adolfom Hitlerom.

U hinduističkom hramu je govorio da bi Velika Britanija trebala da izvozi viski u Indiju. Stanovnike Papua Nove Gvineje je nazvao kanibalima koji vole da "orgijaju".

Priznao konzumiranje kokaina

Džonson je priznao da je konzumirao kokain. Rekao je kako su Italijani tražili od proizvođača prezervativa da im smanje obim jer imaju male polne organe.

Napravio je šou i u Japanu, kada je u revijalnoj ragbi utakmici oborio 10-godišnje dijete. Imao je i buran ljubavni život. Džonson ima najmanje sedmoro djece, ali je godinama odbijao potvrditi broj.

Sa suprugom Marinom Viler ima četvoro djece, ali je imao nekoliko afera. Jedna od njih je i ona sa Petronelom Vajat, koja je prekinula trudnoću. Kćerku Stefani dobio je iz veze sa Helen Mekntajer, a dvoje djece sa ženom Keri.

Mediji su tokom njegovog mandata objavljivali i video snimke, a neke od njih pogledajte na sledećem linkovima. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 18:12