Volodimir Zelenski / - EPA
25/04/2024 u 22:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zelenski: Ako ne zaustavimo Rusiju, sve će nas pobiti

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da Sjedinjene Američke Države ostaju strateški partner i da će Ukrajina raditi sa svakim predsjednikom koga izabere američki narod. On je poručio da ako ne zaustave Rusiju sve će ih pobiti.

- Nadam se da Tramp neće biti protiv Ukrajine. Naravno, pogledi na neke detalje mogu se razlikovati, ali ako se dijeli opšti stav i zajedničke vrijednosti, možemo da sarađujemo - rekao je Zelenski u intervjuu za Foks njuz, odgovarajući na pitanje o daljoj saradnji u slučaju da Donald Tramp bude izabran za sledećeg predsjednika SAD.

Stoltenberg: Još nije kasno da Ukrajina pobedi Rusiju

On je napomenuo da je izbor novog predsjednika SAD odluka Amerikanaca, prenosi B92.

-Naravno, u svakom slučaju treba shvatiti da je to odluka Amerikanaca. I radićemo sa bilo kojim predsjednikom koga oni izaberu. I, naravno, radićemo sa SAD u svakom slučaju, jer su to naš strateški partner i lider u sijvetu -  rekao je predsjednik Ukrajine.

Prema njegovim riječima, Ukrajini su potrebne nove tehnologije, "pravi obim PVO i realan broj aviona".

- Videli smo pravi efekat kada su se svi saveznici ujedinili i branili narod Izraela posle velikog masovnog raketnog napada Irana. I zato, mislim, ako želimo da budemo pravi saveznici – Ukrajina i zapadne zemlje – isto treba da uradimo na našoj teritoriji: zaštitite nas, dajte nam ovaj vazdušni štit, zaštitite naš narod - poručio je Zelenski i dodao da nije pitanje "zašto", već "kada".

On je  naglasio da je za stvarnu geopolotičku bezbjednost u Evropi, ne samo u Evropskoj uniji, neophodno potisnuti ruske trupe nazad na njenu teritoriju.

- Neophodno je shvatiti da ako ne zaustavimo Rusiju, sve će nas pobiti - upozorio je predsjednik Ukrajine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 14:04