Volodimir Zelenski / - SHUTTERSTOCK
14/09/2024 u 23:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zelenski: Svako kašnjenje vojne pomoći ima negativne posledice na frontu

Svaka blagovremena, brza dostava vojnih paketa za Ukrajinu pozitivno utiče na front, a svako kašnjenje dovodi do negativnih posledica, izjavio je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski na sastanku sa delegacijom američkih kongresmena.

Rusija i Ukrajina razmijenile 206 ratnih zarobljenika

- To treba da se osjeti na frontu. Svako kašnjenje sa vojnim isporukama ima svoju negativnu posledicu na frontu. Svaka pravovremena, brza isporuka ima pozitivan uticaj. Informisao sam američke kongresmene o trenutnoj situaciji i o perspektivama- naglasio je Zelenski u večerašnjem obraćanju naciji, prenosi Ukrinform.

Prema Zelenskom, od ključne važnosti je da svi, a posebno zemlje poput Sjedinjenih Američkih Država brzo sprovode potpisane sporazume, prenosi B92.

- Važno je na svim nivoima da partneri budu u potpunosti informisani o našim potrebama, o našim pozicijama- istakao je predsednik Ukrajine.

On je zahvalio predsjedniku SAD Džozefu Bajdenu i američkom Kongresu na dvopartijskoj podršci od početka rata. On je podsetio da u bliskoj budućnosti planira da lično predstavi plan za pobjedu Ukrajine predsjedniku SAD Džozefu Bajdenu i predsjedničkim kandidatima Republikanske i Demokratske stranke.

Kako je naveo Zelenski, tokom sastanka razgovarano je o ključnim oblastima dalje američke pomoći u oblasti bezbjednosti i odbrane.

- Prioritet je dobijanje dodatnih sistema protivvazdušne odbrane, raketa za njih i dozvole za upotrebu dalekometnog naoružanja u vojne svrhe na teritoriji Ruske Federacije- zaključio je predsjednik Ukrajine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 23:32