Илустрација / - WIKIPEDIA
05/07/2021 u 08:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министри ОПЕК-а без договора о производноj политици

Ова нафтна алиjанса, названа ОПЕЦ+, састала се путем видео-конференциjе у петак поподне како би одлучила да ли ће политику производње оставити непромиjењеном или ће додатно поjачати испоруке

Министри енергетике у Организациjи земаља извозница нафте (ОПЕК) и њихови савезници ниjесу успjели да постигну договор о производноj политици.

Преговоре ће, стога, наставити данас, преноси Б92.

Ова нафтна алиjанса, названа ОПЕЦ+, састала се путем видео-конференциjе у петак поподне како би одлучила да ли ће политику производње оставити непромиjењеном или ће додатно поjачати испоруке.

Ублажавање ограничења производње и продужење споразума о смањеном пумпању "црног злата" до краjа наредне године прихватили су сви учесници састанка, осим Уjедињених Арапских Емирата (УАЕ), наводи Роjтерс позиваjући се на извор из ОПЕК+ групе.

УАЕ условљаваjу продужење споразума ревизиjом њихове квоте, за коjу сматраjу да jе на самом старту утврђена испод реалног базног нивоа њихове производње.

Циjене нафте, коjе су у четвртак оjачале, кренуле су низбрдо у петак након ове виjести jер су трговци анализирали потенциjалне импликациjе од изостанка договора.

Фjучерси међународне референтне нафте Брент трговали су се у петак по циjени од 76,03 долара за барел, док су фjучерси америчке WTI нафте склизнули седам центи на 75,16 УСД за барел.

Чланице ОПЕК-а су се начелно сложиле с повећањем испорука за 400 хиљада барела дневно од августа до децембра ове године како би се задовољила растућа потражња, извиjестио jе Роjтерс, позиваjући се на неименоване изворе из групе ОПЕК+.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ОПЕКНАФТА
06. maj 2024 11:17