/ - FOTO YOUTUBE
26/01/2022 u 19:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Британски обавјештајац: Путин игра покер, не шах

Оцијенио је и да Путин „игра покер, а не шах“, како би стварио различите опције за себе

Због чега руски председник Владимир Путин не жели да остави Украјину на миру, можда јер то заправо не може, оценио је бивши шеф британске спољне обавештајне службе МИ6 Алекс Јангер и додао да Путин игра покер, не шах.

Како је вечерас пренио Глас Америке, Јангер је рекао да не види сценарио у којем се Путин повлачи, у ситуацији када су све већи страхови од руске инвазије Украјине, пише Н1.

- Не видим како ће се повући, а истовремено и задовољити очекивања која је сам поставио- рекао је Јангер у интервјуу за америчку телевизијску мрежу Еј Би Си (АБЦ).

Оцијенио је и да Путин „игра покер, а не шах“, како би стварио различите опције за себе.

Британски званичници су раније оценили да унутар Украјине већ постоје сарадници руске војске који учествују у текућим акцијама у земљи.

Украјинска безбједносна служба је такође саопштила да у земљи постоји група саботера који планирају нападе у граничним областима, а којима управљају руске специјалне снаге.

Пентагон је раније оптужио Русију да планира да исценира напад на становнике Украјине који говоре руски и да то онда искористи као изговор за упад у Украјину.

Русија негира да планира инвазију на Украијину, упркос томе што је распоредила више од 100.000 војника дуж границе. Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да Запад прави "хистерију" и да нема плана да се крене на Украјину.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 16:50