Дмитри Медведев / - SHUTTERSTOCK
30/05/2022 u 22:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медведев: Разумна је Баjденова одлука да не шаље нове ракетне системе Украjини

Медведев jе рекао да би у случаjу напада украjинске воjске на циљеве на териториjи Русиjе Москва остварила „пријетњу да ће гађати центре у коjима се доносе те криминалне одлуке“, преноси ББЦ

Бивши предсједник Русиjе Дмитриj Медведев поздравио jе одлуку америчког преседника Џозефа Баjдена да не пошаље Украjини ракетне системе нове генерациjе далеког домета и оцијенио да jе она "разумна".

Медведев jе рекао да би у случаjу напада украjинске воjске на циљеве на териториjи Русиjе Москва остварила „пријетњу да ће гађати центре у коjима се доносе те криминалне одлуке“, преноси ББЦ.

- Неки од тих центара уопште нису у Киjеву, а мислим да нема потребе да се обjашњава шта би услиједило након тога - казао jе Медведев.

Украjина од Сjедињених Држава тражи вишецјевне ракетне системе МЛРС коjи могу да погађаjу циљеве удаљене до 300 километара, како би зауставила офанзиву руске воjске у Донбасу.

Америка им jе до сада послала само ракетни систем старе генерациjе, чиjи jе домет 25 километара.

Ракетни систем МЛРС посједуjе и Велика Британиjа, чиjи је премиjер Борис Џонсон рекао да би Украjинци требало да добиjу ракете, како би могли да се одбране "од бруталне руске артиљериjе", али ниjе наговијестио да би он могао да их пошаље.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 19:59