Ilustracija / - EPA
15/09/2024 u 11:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Obračun Moskve i Kijeva dronovima i raketama, u Odesi poginule dvije osobe

Dvije osobe su poginule u ukrajinskom crnomorskom lučkom gradu Odesi u obračunu Moskve i Kijeva dronovima i raketama, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

Ruge: Rusija pokušava da koristi dezinformacije kako bi potkopala NATO

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su da su oborile 10 od 14 dronova i jednu od tri rakete koje je Rusija lansirala tokom noći, dok su ostale pogodile predgrađe Odese.

Regionalni guverner Odese Oleh Kiper rekao je da su dvoje poginulih bračni par i da je još jedna osoba ranjena u napadu.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je oborilo 29 ukrajinskih dronova iznad zapadnih i jugozapadnih regiona i da nije bilo nikakve štete. Takođe je navelo da je još jedan ukrajinski dron oboren jutros iznad oblasti Rjazanj.

Najnoviji napadi uslijedili su nakon što je Ukrajina u subotu uputila novi poziv Zapadu da dozvoli da koristi rakete dugog dometa za gađanje ciljeva duboko u Rusiji i dok se ukrajinske snage bore da zaustave rusko napredovanje u istočnoj Ukrajini.

Kijevski zvaničnici tvrde da je oružje od vitalnog značaja za smanjivanje mogućnosti Rusije da napadne Ukrajinu i primora je da povuče oružje dalje od granice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 11:59