/ - FOTO: RUSSIA STATE-AFFILIATED MEDIA TWITTER
21/02/2022 u 22:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Путин наредио Министарству одбране да пошаље мировне снаге

Министарству вањских послова поручио да успостави дипломатске односе са Доњецком и са Луганском Народном Републиком

Руски предсједник Владимир Путин службено је признао републике Доњецк и Луганск као независне државе и наредио руској војсци да "осигура мир" у двије бивше регије источне Украјине.

(ВИДЕО) Путин признао покрајине Луганск и Доњецк

Како пише РТ, Путин је званично потписао указ о признавању независности два отцијепљена региона.

Он је наложио руском Министарству одбране да пошаље мировне снаге у Донбас, док је Министарству вањских послова поручио да успостави дипломатске односе и са Доњецком и са Луганском Народном Републиком.

Мјере су одмах ступиле на снагу.

Руске оружане снаге ће бити у функцији подршке миру у Народним Републикама Доњецк и Луганск (ДНР и ЛНР), наводи се у уредби предсједника Русије Владимира Путина о признању ДНР и ЛНР.

- Према захтјеву руководства Доњецке Народне Републике, министарство одбране Руске Федерације ће ангажовати руске оружане снаге да обезбиједе подршку миру на територији Доњецке Народне Републике прије склапања споразума о пријатељству, сарадњи и међусобној помоћи - наводи се у деијлу предсједничке уредбе о признавању независност ДНР, преноси ТАСС.

Упутство министарству одбране Русије у предсједничком указу о признавању ЛНР је формулисано на сличан начин, додаје руска агенција.

Ројтерс је раније објавио да је Путин наредио је Министарству одбране Русије да пошаље руске мировне снаге у самопроглашене републике Доњецка и Луганска. Ројтерс се у извјештају позвао на декрет који је објављен данас након што је Путин најавио да ће признати независност ових република.

Путин је потписао вечерас указе о признању самопроглашених Доњецке Народне Републике и Луганске Народне Републике. Путин је потписао и споразуме о сарадњи са ДНР и ЛНР.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 00:48