Марија Захарова / - РТС
26/10/2021 u 19:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Захарова: НАТО наставља да милитаризује Украјину

Она је указала да је у току изградња још два војна објекта сјеверноаталнтске алијансе, један у Очакову, а други у Илијечевску, који би требало да буду база за стратешке бомбардере НАТО

НАТО наставља да милитаризује Украјину, упозорила је данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова и истакла да сјеверноаталнтска алијанса већ има размјештене снаге на десетак локација у Украјини.

- Распиривање антируске хистерије је корисно за земље чланице НАТО које под изговором да постоји тобожња пријетња од Русије, врше активну војну асимилацију Украјине. На основу бројних процјена, тврдимо да су НАТО снаге распоређене на десетак локација у Украјини -  предочила је Захарова, преноси ТАСС.

Она је указала да је у току изградња још два војна објекта сјеверноаталнтске алијансе, један у Очакову, а други у Илијечевску, који би требало да буду база за стратешке бомбардере НАТО.

Захарова је упозорила да се тако Украјина поступно милитаризује, а војна инфраструктура НАТО напредује и приближава се руским границама, што, како је упозорила, неће допринијети стабилност Украјине нити мирном рјешењу конфликта у Донбасу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 19:14