Hrvatska / - FOTO: UNSPLASH - NIELS BOSMAN
24/07/2024 u 15:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Američka banka stavila Hrvatsku na crnu listu

Američka digitalna banka Mercury nedavno je Hrvatsku uvrstila na listu zabranjenih zemalja, što je stvorilo probleme hrvatskim startupovima i tehnološkim firmama koji su koristili njihove usluge za poslovanje na tržištu SAD-a.

Hrvatska se tako našla na listi sa zemljama poput Sjeverne Koreje, Avganistana, Kube i Irana, piše "Forbes Hrvatska".

Jedan od pogođenih ovom odlukom, ali ne i jedini, osnivač je CircuitMessa, Albert Gajšak, koji na američkom tržištu posluje već godinama, a račun u Mercuryju ima od 2019. godine i nikada nije imao nikakvih problema. Sada ima mjesec dana da nađe novu banku jer je dobio obavijest da mu se 22. avgusta gasi račun.

- Sa žaljenjem vas obavještavamo da, zbog nedavnih promjena u načinu na koji određujemo podobnost računa, više ne možemo podržavati račune za kompanije s pridruženim adresama koje se nalaze u zemljama na popisu. Kao rezultat toga, zatvorićemo Mercury račun za CircuitMess, Inc. 22. avgusta 2024. godine. Ova odluka nije donesena olako. Izvinjavamo se zbog mogućih poremećaja koje ova odluka može uzrokovati, a naš tim je ovdje da vam pomogne u procesu zatvaranja računa tokom sljedećih nekoliko sedmica- stoji u dopisu koji je Gajšak dobio od Mercuryja.

Mercury je fintech kompanija osnovana 2017. godine koja se specijalizovala za pružanje usluge upravo startupovima i tehnološkim kompanijama. Njihove usluge koriste mnoge kompanije tog profila iz Evrope, koje se probijaju na američko tržište, prenosi "Index".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:17