MIKHAIL KLIMENTYEV/SPUTNIK/AFP / - MIKHAIL KLIMENTYEV/SPUTNIK/AFP
18/01/2022 u 10:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Амерички сенатор: Путин је направио највећу грешку у каријери

- Наметнућемо озбиљне економске санкције, али што је још важније, даћемо народу Украјине оружје, смртоносно оружје које му је потребно за одбрану живота - додаје он

Двостраначка група сенатора из САД обећала је приликом посјете Кијеву оружје Украјини, уз упозорење Владимиру Путину, руском предсједнику, да не покреће офанзиву на ту земљу.

Кијев и његови западни савезници прогласили су алармантну ситуацију након што је Русија окупила десетине хиљада војника у близини украјинских граница и притиснула САД на безбједносне гаранције, укључујући блокаду придруживања Украјине НАТО савезу, преноси Индеx.хр.

Русија са друге стране негира да планира нови војни напад, док су, како се подсјећа у тексту, САД биле највећа подршка Украјине у сукобу с Москвом након руске анексије Крима 2014. и избијања рата у источној Украјини.

- Мислим да је руски предсједник Владимир Путин направио највећу грешку у својој каријери потцијенивши колико ће се народ Украјине храбро борити против њега ако изврши инвазију - рекао је сенатор Ричард Блументал новинарима.

"Наметнућемо озбиљне економске санкције, али што је још важније, даћемо народу Украјине оружје, смртоносно оружје које му је потребно за одбрану живота", рекао је након састанка делегације с украјинским предсједником Владимиром Зеленским.

То оружје могло би укључивати ​​противтенковске пројектиле "јавелин", ракете "стингер", малокалибарско оружје и чамце, рекао је он. "Наша порука је: биће посљедица ако он одлучи да прекрши светост ове демократије", додала је сенаторка Ејми Клобучар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 03:23