фото: ЕПА / - фото: ЕПА
29/03/2022 u 13:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Бајден исмијаван на друштвеним мрежама: Носио пушкице док је одговарао на питања о Путину

Ово није први пут да Бајден користи "пушкице" када има јавне говоре и наступе

Амерички предсједник Џо Бајден у понедјељак је исмијан на друштвеним мрежама јер су многи примјетили да је користио "пушкице" док је одговарао на питања новинара о рату у Украјини и руском предсједнику Владимиру Путину.

Бајден је у суботу боравио у Пољској, а његова изјава у Варшави да је руски предсједник Владимир Путин „не може да остане на власти“ привукла је велику пажњу.

Упитан у понедјељак о својим примједбама које су многи видели као залагање за промјену режима, 79-годишњи предсједник се ослањао на припремљене картице са текстом које је држао у руци, како би одговорио на питања.

Истакао је да се није извинио због својих коменатара и да они нису биле дио припремљеног говора.

- То је више тежња него било шта друго. Не би требало да буде на власти. Овакви људи не би требало да буду на челу земље, али јесу. Чињеница је да јесу, али то не значи да не могу да изразим бијес због тога - рекао је он док је држао "пушкице" у лијевој руци.

Чини се да је Бајден очекивао и питање о француском предсједнику Емануелу Макрону и његовој реакцији, па је и на то одговорио.

У Бајденовим биљешкама се може прочитати следеће: "Да ли ово сада пријети да покида јединство са вашим савезницима из НАТО-а?". Одговор гласи: "Не. НАТО никада није био уједињенији".

Ово није први пут да Бајден користи "пушкице" када има јавне говоре и наступе. Користио их је и током кампање, као и приликом сусрета са руским предсједником Владимиром Путином 2021. године. Користио је картице са унапријед припремљеним текстом и приликом обиласка подручја погођених ураганом Ида у Луизијани и када је говорио пред новинарима на самиту Г20 у Риму.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 11:00