Бајден  / Фото: JONATHAN ERNST
27/08/2021 u 07:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бајден пријети исламским терористима: Скупо ћете све платити

Нисте нас застрашили, наши војници су хероју, поручује амерички предсједник

Амерички предсједник Џозеф Бајден поручио је припадницима ИСИС-а да Америка неће заборавити животе које је однио напад у Kабулу, као и да ће за њих скупо платити.

У Kабулу су одјекнуле експлозије, током којих је убијено 72 људи, док је преко 150 тешко рањено. Исламска држава преузела је одговорност за нападе.

Међу жртвама има и дјеце, али и америчких војника. Према досадашњим информацијама 12 војника САД је изгубило живот. Бајден је на почетку обраћања поручио да су они хероји.

- Они су били дио пожртвоване, храбре и једне од најјачих војски на свијету. Они су били кичма овог друштва. Џил и ја смо ужаснути и срце нам је сломљено. Ја сам отац једног од војника ове земље који је дао све за њу. Имам осјећаја за породице свих који су изгубили најмилије. Не постоји излаз из те ситуације и срце ме боли због вас. Имамо свету обавезу према свима вама - рекао је Бајден. 

Бајден је означио ИСИС и талибане као велике непријатеље државе и народа САД и поручио им да ће за све злочине скупо платити.

- Онима који су извели напад поручујем – нећемо опростити, нећемо заборавити. Пронаћи ћемо вас и платићете- поручио је он. 

Додао је да ће Америка наставити са процесом евакуације, а припремљен је и план напада на објекте које ИСИС користи.

- Kако одлучимо, када одлучимо и где одлучимо, свим силама напашћемо непријатеље- поручио је он. 

Бајден је обећао америчком народу да ИСИС неће победити, јер ће Америка успјети да евакуише све своје држављане, али и авганистанске сараднике.

- Нисте нас застрашили -  закључио је Бајден и замолио за минут ћутања за све жртве данашње трагедије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:55