Бајден / - YOUTUBE
31/01/2022 u 07:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Бајден тражи да талибани одмах ослободе америчког ветерана отетог прије двије године

Фрерикс, грађевински инжењер и извођач радова из Ломбарда у држави Илиноис, киднапован је у јануару 2020. године у главном граду Авганистана Кабулу и вјерује се да је у притвору мреже Хакани повезане са талибанима, преноси АП

Предсједник САД Џозеф Бајден позвао је данас на ослобађање ветерана америчке морнарице Марка Фрерикса, који је прије скоро двије године узет као талац у Авганистану.

Фрерикс, грађевински инжењер и извођач радова из Ломбарда у држави Илиноис, киднапован је у јануару 2020. године у главном граду Авганистана Кабулу и вјерује се да је у притвору мреже Хакани повезане са талибанима, преноси АП.

- Угрожавање безбједности Американаца или било ког невиног цивила је увијек неприхватљиво, а узимање талаца је акт посебне окрутности и кукавичлука. Талибани морају одмах да ослободе Марка ако очекују да се разматрају њихове тежње за легитимитетом. О овоме се не може преговарати - рекао је предсједник Бајден поводом обиљежавања друге годишњице отмице америчког држављанина.

Апел америчког предсједника долази у тренутку када се Авганистан суочава са тешком хуманитарном кризом након повлачења САД у августу прошле године.

Талибани су брзо преузели контролу над ијделом земље и страна помоћ која је пристизала у земљу је углавном заустављена чиме су доведени у опасност животи милиона Авганистанаца који би могли да умру од глади или да се смрзну, наводи АП.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 23:31