/ - UNSPLASH - JONATHAN KEMPER CHATGPT
11/08/2023 u 15:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bijela kuća nudi milione dolara za najbolje AI rješenje

Kibernetička sigurnost trka je između napada i odbrane, istaknula je An Neuberger

Bijela kuća saopštila je da će uskoro pokrenuti takmičenje o kibernetičkoj sigurnosti koje će biti vrijedno gotovo 20 miliona dolara.

Kako je istaknuto, tim se takmičenjem želi izazvati upotreba vještačke inteligencije u kibernetičkoj sigurnosti te u detektiranju i popravljanju sigurnosnih nedostataka u infrastrukturi američke vlade.

Kibernetička sigurnost trka je između napada i odbrane, istaknula je An Neuberger, zamjenica savjetnika za nacionalnu sigurnost američke vlade za kibernetičku tehnologiju i tehnologiju u nastajanju. Znamo da zlonamjerni akteri već koriste vještačku inteligenciju za ubrzavanje prepoznavanja ranjivosti ili izradu zlonamjernog softvera.

Pod vodstvom Agencije za napredna odbrambena istraživanja (DARPA), ovo će takmičenje uključivati saradnju sa nekoliko vrhunskih AI kompanija – Anthropic, Google, Microsoft i OpenAI – koje posuđuju svoju stručnost i stavljaju svoju vrhunsku tehnologiju na raspolaganje za ovaj izazov, navodi se u objavi, prenosi Zimo.hr.

Kako je istaknuto, tim se takmičenjem želi podstaći upotreba vještačke inteligencije u kibernetičkoj sigurnosti te u detektiranju i popravljanju sigurnosnih nedostataka u infrastrukturi američke vlade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 20:21