корона илустрација / - РТРС
08/11/2021 u 23:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Данска поново уводи ковид пропуснице

Ковид пропуснце у Данскоj су први пут уведене на прољеће, а укинуте су 10. септембра, када jе дневни броj новозаражених био четири пута мањи него сада

После готово два месеца без било каквих епидемиолошких мјера, Влада Данске jе данас одлучила да поново уведе ковид потврде због наглог повећања броjа заражених.

Тим за праћење епидемиjе препоручио нам jе да ковид класификуjемо као болест коjа пријети друштву и да поново уведемо пропуснице и Влада ће то поштовати, рекла jе премиjерка Мете Фредериксен на конференциjи за новинаре, преноси Индекс.

Краjем прошле седмице здравствене власти су упозориле на опасност преоптерећености болница због ковида, грипа и других заразних болести. Данас jе у Данскоj, пети дан заредом, било више од 2.000 новозаражених, а 36 обољелих jе на интензивноj нези.

- С ковид пропусницом се може живјети. Она вам омогућава да будете мирни када идете у биоскоп или на концерт. Њихово поновно увођење ће закомпликовати свакодневицу онима коjи нису вакцинисани, а мислим да тако и треба да буде - казала jе премиjерка.

Ковид пропуснце у Данскоj су први пут уведене на прољеће, а укинуте су 10. септембра, када jе дневни броj новозаражених био четири пута мањи него сада.

У Данскоj jе 85,9 посто стариjих од 12 година примило двије дозе вакцине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 10:13