/ foto youtube
28/11/2021 u 21:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Десетине хиљада људи остало без струје

Ледени удари изазвали су нестанак струје на подручју између Шкотске и Енглеске, гдје је пријављено више од хиљаду оштећења на електромрежи

Десетине хиљада људи у Шкотској и сјеверној Енглеској данас је без струје послије јаке олује која је донијела снијег, температуре испод нуле и поремећаје у великом дијелу Велике Британије.

Ледени удари изазвали су нестанак струје на подручју између Шкотске и Енглеске, гдје је пријављено више од хиљаду оштећења на електромрежи, преноси РТЦГ портал.

Компанија Електромреже је саопштила да ради на поправци како би 40.000 домаћинстава добило струју.

- Упркос томе што смо се припремили за олују Арвен, јер је била најављена, она је довела до великих оштећења на електромрежи каква нијесу виђена 15 година- рекао је Род Гарднер, главни менаџер компаније.

До нестанка струје дошло након што издато упозорење на поледицу и најављен пад температуре до минус десет степени у Шкотској и на сјеверу Енглеске.

Жељезнички саобраћај на многим линијама је у прекиду, међу којима између Единбурга и Њукасла. Три особе су погинуле у петак у налету олује Арвен која је погодила Велику Британију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:13