Бајден гледа на сат / - Скриншот
30/08/2021 u 16:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Док поред Бајдена преносе ковчеге страдалих војника он гледа на сат

Председник САД Џо Бајден нашао се на мети бројних критичара након што је, како пише Дејли Мејл, у јавност процурела слика како гледа на сат током церемоније одржавања почасти америчким војницима који су убијени у самоубилачком нападу ИСИС-К у четвртак у Кабулу

Председник САД Џо Бајден је у недјељу ујутро ненајављено отпутовао у авионску базу Довер у Делаверу након што су лешеви 13 припадника војске САД-а убијених у нападу враћени у Сједињене Државе.

Стајао је у тишини, с десном руком на грудима, док су из авиона Ц-17 Глоубемастер извађена мртва тијела која су била огрнута америчком заставом.

Током церемоније Бајден је подигао лијеву руку и спустио поглед на сат, што је изазвало реакцију ветерана и конзервативних коментатора.

- Чини се да му је било неугодно јер је морао да покаже мало поштовања према овим америчким херојима - написао је ветеран Семјуел Вилијамс.

Ветеран морнарице ДЖ. Лари Хана написао је:

- Бајден је, док су ковчези пролазили испред њега, морао да погледа на сат. Има ли он нешто важније у тим тренуцима?

Републиканци су такође критиковали предсједника.

Тексашки заступник Рони Џексон, пензионисани адмирал морнарице, написао је на Твитеру:

- Очигледно да наш врховни заповједник има паметнијег посла од одавања части 13-орици припадника војске. Згрожен сам! Бог благословио ове хероје и њихове најмилије. Заслужили су боље.

Подсјетимо, током викенда су објављена и имена погинулих - Макс Совијак (22), Рајан Кнаус (23), Хантер Лопез (22), Рајли Мекколум (20), Дејвид Ли Еспиноза (20), Карим Никоуи (20), Џеред Смитз (20), Даеган Пејџ (23), Тејлор Хувер (31), Умберто Санчез (22), Џони Розарио (25), Дилан Мерола (20) и Никол Џи (23).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:24