Donald Tramp / - SCREENSHOT TWITTER
02/06/2024 u 13:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Donald Tramp pridružuje se video platformi TikTok koju je htio da zabrani

Republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp pridružio se TikToku, društvenoj mreži za kratke video zapise, koja je u vlasništvu kineskog tehnološkog diva ByteDance i koju je kao predsjednik pokušao da zabrani.

Politiko, koji je prvi objavio vijest, rekao je da je Tramp u subotu uveče objavio inicijalni video na svom profilu. Tramp u videu pozdravlja obožavaoce na borbi Ultimate Fighting Championship u Njuarku, u Nju Džerziju.

Profil s adresom @realdonaldtrump sakupio je više od 450.000 pratilaca do 10 sati po srednjeevropskom vremenu u nedjelju.

ByteDance na sudu osporava američki zakon koji je stupio na snagu u aprilu, a prema kojem mora prodati TikTok do sledećeg januara ili se suočiti sa zabranom.

Bijela kuća tvrdi da ne želi da zabrani TikTok, ali zbog nacionalne bezbjednosti želi da ta društvena mreža više ne bude u kineskom vlasništvu.

TikTok tvrdi da neće dijeliti podatke američkih korisnika s kineskom vladom i da je preduzeo značajne mjere za zaštitu privatnosti svojih korisnika.

Sud je blokirao Trampov pokušaj da zabrani TikTok 2020. dok je bio predsjednik. U martu je rekao da je platforma prijetnja nacionalnoj bezbjednosti, ali i da bi njena zabrana naštetila mladima i samo ojačala platformu Facebook koju snažno kritikuje.

Kampanja za reizbor predsjednika Džozefa Bajdena pridružila se aplikaciji u februaru.

Bijela kuća traži od vladinih agenciјa da zabrane TikTok na zvaničnim uređaјima

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. septembar 2024 01:11