Photo by Christian Lue on Unsplash
29/09/2021 u 14:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЕК демантује Ројтерс: Будућност цијелог Западног Балкана је у ЕУ

Предсједница Европске комисије Урсула фон дер Лајен је у посјети региону, а данас и сјутра боравиће у Подгорици и Београду

Будућност цијелог Западног Балкана је у Европској унији, изјавила је портпаролка Европске комисије Ана Писонеро Ернандес у писаном одговору "Гласу Америке", а поводом текста агенције Ројтерс у којем се наводи да у ЕУ не постоји сагласност о чланству западнобалканске шесторке, преноси Nova S.

-Европска комисија је чврсто посвећена унапређењу приступног процеса земаља Западног Балкана, укључујући Албанију и Сјеверну Македонију- навела је Писонеро, додајући да су обје земље испуниле обавезе, због чега ЕУ у потпуности подржава формални почетак приступних преговора до краја године, као што је нагласила и предсједница ЕК Урсула фон дер Лајен током посјете региону.

Писонеро наводи и да је „политика проширења стратешка инвестиција у стабилност и сигурност Европе“, као и да су лидери ЕУ више пута поновили, укључујући и на посљедњем самиту у Загребу, да су недвосмислено посвећени европској перспективи.

Портпаролка ЕК закључује да ће самит на Брду код Крања у Словенији, којим предсједава ЕУ, бити важна прилика не само да се потврди европска перспектива Западног Балкана, већ и да се предузму практични кораци ка даљој интеграцији и да се започне са примјеном економског и инвестиционог плана за регион.

Предсједница Европске комисије Урсула фон дер Лајен је у посјети региону, а данас и сјутра боравиће у Подгорици и Београду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 06:24