Screenshot, azra.ba
11/06/2021 u 18:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ел Чапова жена признала кривицу: Помагала у наркобизнису и бијегу из чувеног мексичког затвора

Није познато да ли она сарађује са савезним властима како би пружила информације о зкриминалној организацији свог супруга

Супруга озлоглашеног мексичког дилера дроге, Хоакина  “Ел Чхапа” Гузмана,  Ема Коронел признала је у четвртак кривицу за оптужбе да је помогла свом супругу да води његово више милијарди долара вриједно царство дрога и за планирање бијега из мексичког највишег строго чуваног  атвора, преноси азра.ба.

Ема Коронел (31), бивша тинејџерска краљица љепоте, рођена у САД-у из малог планинског села у мексичкој држави Дуранго, изјавила је на савезном суду у Вашинготну кривицу за оптужбе за завјеру ради дистрибуције наркотика, завјеру за прање новца и неовлаштено финансирање трансакције које укључују одређену организацију за трговину наркотицима, злогласни картел Синалоа. Ухапшена је на међународном аеродрому у Вашингтону по доласку летом из Мексика почетком ове године.

Судски документи показују да се споразум о признању кривице ради од марта. Тог мјесеца тужиоци су у тајности поднијели кривичну информацију, документ који обично указује на постизање споразума о признању кривице. Ти су документи отпечаћени ове седмице прије изјашњења госпође Коронел.

Није познато да ли она сарађује са савезним властима како би пружила информације о зкриминалној организацији свог супруга. С обзиром на њено интимно знање о организацији, њено свједочење било би пуч за истражитеље који покушавају пореметити међународну мрежу картела Синалоа.

-Као двојна држављанка САД-а и Мексика, госпођа Коронел, мајка 9-годишњих кћеркица, могла би живјети у САД-у и ићи у програм заштите свједока ако би постигла споразум о сарадњи- рекао је Мике Вигил, бивши шеф међународних операција за Управу за борбу против дрога.

-Они су њен највећи мотив за сарадњу- рекао је господин Вигил. “Не може си приуштити одлазак на 30 година.”

Како преносе страни медији судија ће одредити осуђујућу казну на рочишту 15. септембра након оцјене и саслушања аргумената инспектора и бранилаца.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:33