/ - Вакцина илустрација
23/09/2021 u 06:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЕУ и САД наjавиле ново партнерство у донациjи вакцина

САД су се обавезале на донирање преко 1,1 милиjарду доза, а ЕУ ће донирати преко 500 милиона доза, наводи се у саопштењу Комисиjе

ЕУ и САД наjавиле су ново партнерство за помоћ вакцинациjи против Ковид-19 широм свијета, а у циљу достизања глобалне стопе вакцинациjе од 70 процената до засједања Генералне скупштине УН 2022. године.

Договор о сарадњи наjавили су предсједница Европске комисиjе Урсула фон дер Лаjен и амерички предсједник Џо Баjден на маргинама састанка у УН.

Од виталног jе значаjа да агресивно слиједимо план вакцинациjе свијета. Координациjа САД и ЕУ помоћи ће у проширењу понуде, ефикасниjоj испоруци и проходниjим ланцима снадбјевању. Ово ће показати снагу трансатлантског партнерства у омогућавању глобалне вакцинациjе, а истовремено омогућити већи напредак мултилатералним и регионалним инициjативама, наводи се у саопштењу Европске комсиjе, јавља Блиц.рс.

Сjедињене Државе и Европа су се обавезале да ће подијелити вакцине против Ковид на глобалном нивоу како би повећале стопе вакцинациjе, са приоритетом на дијељењу путем Ковакс механизма за земље са ниским и нижим просјечним приходима.

САД су се обавезале на донирање преко 1,1 милиjарду доза, а ЕУ ће донирати преко 500 милиона доза, наводи се у саопштењу Комисиjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:28