Вакцине Фајзер / - Ројтерс
08/06/2021 u 22:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фајзер почиње тестирање вакцине на млађима од 12 година

Фајзер је рекао да ће тестирати десет микрограма дозе код дјеце између пет и 11 година и три микрограма за старосну групу дјеце од шест мјесеци до три године

Фармацеутска компанија Фајзер саопштила је да ће почети тестирање вакцине на већој групи дјеце млађе од 12 година, након што одлуче колико мања доза ће се давати дјеци у односу на старије, јавља МИНА.

-Студија ће укључити 4,5 хиљада дјеце у више од 90 клиничких установа у Сједињеним Америчким Државама (САД), Финској, Пољској и Шпанији-навела је компанија, преноси Ројтерс.

На основу безбједности, толеранције и имуног одговора тестирања 144 дјеце у првој фази студије друге дозе, Фајзер је рекао да ће тестирати десет микрограма дозе код дјеце између пет и 11 година и три микрограма за старосну групу дјеце од шест мјесеци до три године.

Вакцина Фајзера одобрена је за употребу код дјеце старије од 12 година у Европи, САД и Канади, а они примају исту дозу као одрасли – 30 микрограма.

Скоро седам милиона тинејџера добило је најмање једну дозу вакцине у САД, према подацима америчког Центра за контролу и превенцију болести.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:07