фејсбук, лого / - фејсбук, лого
28/10/2021 u 23:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Фејсбук мијења назив у Мета

Метаверзум ће, каже Зукерберг, бити мjесто на коjем ће људи моћи комуницирати, радити и креирати производе и садржаjе у, за што се нада да ће бити нови екосистем, коjи ствара „милионе” послова за креаторе

Извршни директор „Facebooka” Марк Зукерберг најавио jе да се његова компаниjа рибрендира у Мета у настоjању да ће то име обухватити њихову визиjу виртуелне стварности за будућност, оно што Зукерберг назива „метаверзумом”.

Скептици истичу да се чини и да се ради о покушаjу да се промиjени тема и одмакне се од „Facebook” папира, документа коjи jе процурио и открио начине на коjе jе „Facebook” игнорисао интерне извjештаjе и упозорења о штети коjу jе та друштвена мрежа створила или увећала широм свиjета, пише Радио Слободна Европа.

Зукерберг каже да очекуjе да ће метаверзум досећи милиjарду људи у наредноj децениjи. Метаверзум ће, каже он, бити мjесто на коjем ће људи моћи комуницирати, радити и креирати производе и садржаjе у, за што се нада да ће бити нови екосистем, коjи ствара „милионе” послова за креаторе.

Иначе, „Метаверс” jе концепт у коjем се физички и виртуални свиjет требаjу потпуно споjити и постати jедан свиjет. У развоj тог концепта Facebook и Google улажу милиjарде долара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 03:39