/ - фејсбук, лого
02/11/2021 u 21:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Феjсбук укида опциjу за препознавање лица

Сан Франциско jе 2019. постао први амерички град коjи jе забранио ову технологиjу

Компаниjа Феjсбук обjавила jе данас да гаси своj систем за препознавање лица, коjи аутоматски идентификуjе кориснике на фотографиjама и видео снимцима и да ће избрисати снимке лица више од милиjарду људи.

Џером Песенти, потпредсједник за вјештачку интелигенциjу нове матичне компаниjе Феjсбука Мете рекао jе да компаниjа покушава да одмјери позитивне случаjеве употребе технологиjе препознавања лица насупрот растућим друштвеним забринутостима, посебно с обзиром да регулатори тек треба да даjу jасна правила у овоj области, преноси АП, пише Блицц.рс.

Компаниjа jе 2019. прекинула праксу коришћења софтвера за препознавање лица за идентификациjу приjатеља корисника на отпремљеним фотографиjама и аутоматске предлоге за "таговање", а због те функциjе, компаниjа jе тужена у америчкоj држави Илионоис.

Неки градови у САД су забранили полициjи и другим локалним властима употребу софтвера за препознавање лица, а Сан Франциско jе 2019. постао први амерички град коjи jе забранио ову технологиjу, а после вишегодишњих критика заговорника приватности и грађанских слобода.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 04:32