Photo by Jay Heike on Unsplash
13/08/2021 u 16:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Грчка велике пожаре ставила под контролу

Велике мултинационалне снаге које помажу Грчкој и даље ће бити у приправности, рекао је гласноговорник цивилне заштите Спyрос Георгиан

Грчка је данас ставила под контролу велике пожаре који су похарали велики дио земље, док се ватрогасци на другим мјестима у јужној Европи настављају борити против нових пожара.

Високе температуре дуж Средоземља повећале су ризик од пожара који су већ уништили дијелове Италије, Турске, Алжира и Туниса, а већина шпанских и португалских регија стављена је у стање приправности због пожара, јавља АФП.

Пораст температура и повећана суша узрок су шумских пожара, који су премашили сва очекивања за пожаре, посебно у Европи и Сјеверној Америци, према Свјетској метеоролошкој организацији.

- Иако су киша и пад температуре помогли ватрогасцима у Грчкој да ставе под контролу активне пожаре на отоку Евиа и регији Аркадија (Арцадиа) који су спалили више од 100.000 хектара, вјетрови прогнозирани овог викенда повећали су вјероватност нових пожара - кажу власти.

Велике мултинационалне снаге које помажу Грчкој и даље ће бити у приправности, рекао је гласноговорник цивилне заштите Спyрос Георгиан.

- Помажу у праћењу спаљених подручја у Евији и Аркадији, која су дугачка и по неколико километара - рекао је Георгиан.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 08:02