SA SASTANKA / - FOTO: MINISTARSTVO SOCIJALNOG STARANJA, BRIGE O PORODICI I DEMOGRAFIJE
10/10/2024 u 10:48 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Gutić posjetio JU Zavod Komanski most: Moramo raditi na jačanju sistema socijalne zaštite

Ministar socijalnog staranja, brige o porodici i demografije Damir Gutić, sa saradnicom Mersidom Aljićević, posjetio je J.U. Zavod Komanski most, a kako se dodaje posjeta je imala za cilj upoznavanje ministra sa radom ustanove i razgovor sa zaposlenima o izazovima s kojima se svakodnevno susreću.

Ministar je imao priliku da vidi uslove u kojima korisnici borave, kao i da se upozna sa organizacijom i načinom rada zaposlenih.

Tokom sastanka sa direktoricom Nedom Vukotić, ministar je istakao važnost pružanja kvalitetnih usluga i unapređenja uslova za korisnike.

Jedna od ključnih tema bila je deficit medicinskog osoblja, koji predstavlja ozbiljan izazov za pružanje adekvatne brige korisnicima.

Na sastanku se razgovaralo o trenutnim aktivnostima ustanove, potrebama za dodatnim zapošljavanjem i obukom osoblja, kao i razvoju usluge stanovanja uz podršku, koja je namijenjena ovoj kategoriji korisnika.

Ministar je obišao prostorije ustanove i susreo se s korisnicima tokom obavljanja njihovih dnevnih aktivnosti. Iz razgovora sa zaposlenima i direktoricom, ministar je izrazio očekivanja da će se unaprijediti postojeće usluge i razviti nove, čime će se obezbijediti kvalitetnija podrška i efikasnost u radu. Takođe, stvoriće se uslovi za deinstitucionalizaciju korisnika koji su u mogućnosti da se osamostale za život u zajednici.

Tokom sastanka sa zaposlenima, oni su izrazili očekivanja za povećanje koeficijenata zarada, s posebnim naglaskom na potrebu izjednačavanja plata s drugim profesijama, poput zdravstva i prosvjete. Ovaj zahtjev ima za cilj sprječavanje odliva deficitarnih kadrova iz socijalne zaštite u druge resore.

Nakon posjete Komanskom mostu, ministar je posjetio Zavod za socijalnu i dječju zaštitu, gdje se sastao sa v. d. direktorice Anom Kulić Ratković. Tokom sastanka, ministar je izrazio očekivanja da će Zavod sprovesti planirane aktivnosti i pokazati više inicijativa za unapređenje sistema socijalne i dječje zaštite. Bilo je reči o ključnim pitanjima, uključujući unapređenje procedura i resursa, kako bi se obezbijedio bolji kvalitet socijalne i dječje zaštite.

Ministar Gutić naglasio je značaj saradnje između različitih institucija i istakao važnost prepoznavanja integrisanih usluga.

- Zajedno moramo raditi na jačanju sistema socijalne zaštite kako bismo osigurali bolju budućnost za sve naše korisnike. Naša posvećenost ovoj misiji je neupitna - izjavio je ministar na kraju posjete.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. oktobar 2024 17:17