/ Википедија
19/10/2021 u 21:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Хаитиjу траже 17 милиона долара за откуп америчких мисионара

Чланови банде „400 мавозо“ коjи мјесецима контролишу зону у коjоj се у суботу кретала група отетих мисионара и чланова њихових породица, тражили су по милион долара за сваку киднаповану особу, према подацима до коjих jе дошао Франс прес

Отмичари коjи су отели 17 америчких мисионара, укључуjући петоро дјеце, источно од главног града Хаитиjа, траже откупнину од 17 милиона долара, потврдили су за Франс прес безбједносни извори.

Чланови банде „400 мавозо“ коjи мјесецима контролишу зону у коjоj се у суботу кретала група отетих мисионара и чланова њихових породица, тражили су по милион долара за сваку киднаповану особу, према подацима до коjих jе дошао Франс прес.

Хаићански министар правде Лист Кител потврдио jе умијешаност те наоружане групе и рекао за лист Вашингтон пост да отмичари обично траже високе суме коjе се послије спусте током преговора. Он jе рекао да његов тим не учествуjе у преговорима.

У недјељу jе организациjа Christian Aid ministries чиjи су чланови отети мисонари, саопштила да се у отетоj групи налази пет мушкараца, седам жена и петоро дјеце.

Та вјерска институциjа чиjе jе седиште у Охаjу, навела jе да су се те особе враћале из посете сиротишту када су отете заjедно са члановима своjих породица.

У априлу су припадници те исте групе држали десет особа, међу коjима и двоjе француских свештеника, и то 20 дана у истом региону, коjи се налази између Порт-о-Пренса и границе са Доминиканском Републиком.

САД означиле су Хаити као црвену зону, и не препоручуjу своjим држављанима да га посјећуjу посебно због броjних отмица, уз наводе да су жртве редовно амерички држављани.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 14:39