Palestina, Gaza / - FOTO: UNSPLASH - AHMED ABU HAMEEDA
08/06/2024 u 18:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Hanije: Hamas će nastaviti da brani prava Palestinaca od Izraela

Šef političkog biroa Hamasa Ismail Hanije saopštio je da će ta militantna grupa nastaviti da brani prava Palestinaca protiv Izraela, nakon napada na izbjeglički kamp Nuseirat u centralnom Pojasu Gaze.

Hanije navodi da Izrael "nastavlja da masakrira palestinsku djecu i žene u izbjegličkom kampu Nuseirat u centralnom Pojasu Gaze".

Rekao je da je Izrael odbio da zaustavi svoj "rat uništavanja" protiv palestinskog naroda uprkos tome što su UN stavile u petak Izrael na crnu listu zemalja koje povređuju djecu u zoni sukoba.

(UŽIVO) Vlasti u Gazi: U napadu na izbjeglički kamp u Nuseiratu 210 mrtvih, 400 ranjenih

- Naš narod se neće predati, otpor će nastaviti da brani naša prava od ovog neprijatelja ubice - istakao je Hanije.

Naglasio je da ako Izrael "vjeruje da može da nametne svoje izbore Palestincima, mora da shvati da je to zabluda", kao i da će Hamas odbiti svaki sporazum kojim se ne garantuje sigurnost Palestinaca.

Hanije tvrdi da je Izrael pretrpio vojni neuspjeh u Gazi i da je sada na "najnižem nivou" politički i moralno, i naglasio hitnu potrebu za djelovanjem međunarodne zajednice, prenosi Blic.rs.

Ranije danas, u izraelskom bombardovanju kampa Nuseirat ubijeno je 210 osoba, a povrijeđeno je oko 400 ljudi, prema podacima palestinskih vlasti u enklavi.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:32