/ - PHOTO BY STANISLAV VDOVIN ON UNSPLASH - ZASTAVA IZRAEL, IZRAEL
15/10/2023 u 10:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Izrael: Iran želi novi front, pokušavaju dopremiti oružje kroz Siriju

Sirija je optužila Izrael da je zadnjih dana izveo napade na vazdušne luke u Damasku i Alepu

Visoki izraelski zvaničnik optužio je Iran da pokušava otvoriti drugi ratni front raspoređivanjem oružja u ili kroz Siriju dok Izrael pojačava operaciju u Gazi prema jugu, prenose mediji.

Odgovarajući na objavu na platformi X, Džošua Zarka, šef strateških poslova izraelskog ministarstva vanjskih poslova, rekao je: "Oni (Iranci) jesu." U originalnoj objavi takođe je stajalo da su Izraelci odlučni spriječiti takav razvoj događaja. Na to je Zarka odgovorio: "Jesmo."

Sirija je optužila Izrael da je zadnjih dana izveo napade na vazdušne luke u Damasku i Alepu. Iranski ministar vanjskih poslova sastao se juče u Kataru s čelnikom Hamasa Ismailom Hanijehom i razgovarali su o smrtonosnom napadu palestinske militantne grupe na Izrael te i dogovorili nastavak saradnje kako bi se postigli ciljevi grupe, naveo je Hamas.

Tokom njihovog sastanka u glavnom gradu Katara Dohi, iranski ministar vanjskih poslova Hosein Amirabdollahian pohvalio je Hamasov upad u Izrael kao istorijsku pobjedu koja je unazadila izraelsku okupaciju palestinskog teritorija, prenosi Avaz.

Iran je u objavi na društvenim mrežama upozorio da bi situacija mogla izmaknuti kontroli s dalekosežnim posljedicama, ako se izraelski ratni zločini i genocid ne zaustave.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 03:14