/ - Илустрација
29/02/2024 u 23:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Progutao 39 novčića i 37 magneta vjerujući da će mu cink pomoći u bodibildingu

Ljekari u bolnici u Nju Delhiju izvadili su 39 novčića i 37 magneta iz crijeva muškarca koji ih je gutao pod pretpostavkom da ”cink pomaže u izgradnji mišića”

Rendgenski snimci pokazuju metalne ugruške koji su se formirali u crijevima 26-godišnjaka, koji ih je gutao nekoliko nedjelja dok je bio na liječenju od nepoznatog psihijatrijskog stanja, prenosi Njujork Post.

Pacijent je vjerovao da može da apsorbuje cink iz 39 novčića koje je progutao, a mislio je i da će mu gutanje magneta pomoći u tom procesu – novčići sadrže cink, a kako je izjavio, magnete je progutao kako bi novčići ostali duže u crijevima da bi osigurao veću apsorpciju cinka.

On je hospitalizovan nakon što se požalio na mučnine i bol u stomaku koji je trajao više od 20 dana, nakon čega su ljekari utvrdili da su progutani novčići i magneti izazvali opstrukciju crijeva, i pristupili hitnoj hirurškoj proceduri.

Hirurzi su primjetili da su se magneti i novčići skupili u dvije odvojene petlje u tankom crijevu, pri čemu ih je magnetna sila navela da se ”zaključaju” i izazovu eroziju crijevnog zida.

Velika količina metala pronađena je i u želucu, i takođe je uklonjena.

Gutanje tako velike količine cinka može dovesti do trovanja, pošto želudačna kiselina spira cink iz kovanica, što izaziva povraćanje, dijareju i bolove u stomaku.U težim slučajevima, otrovnost cinka može dovesti do smrti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:44