/ - фото илустрација
27/08/2021 u 15:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кабул: Преминуло 95 особа, блокиран аеродром

Нови авганистанки владари талибани, коjи су силом преузели власт у земљи, осудили су данашњи напад код аеродрома у Кабулу, наводећи да jе изведен у области коjу контролишу амерички воjници

НН jе jутрос, позиваjући се на авганистанско Министарство здравља, обjавио да jе у Кабулу погинуло наjмање 90 људи, а да jе 150 њих рањено.

Изведено jе више самоубилачких напада, наjмање три коjима jе почињен прави масакр. Међу страдалима су у и жене и дjеца, те амерички воjници и талибани.

Из ИСИЛ-а су обjавили да су они одговорни за напад наводећи да су њихову борци убили и ранили отприлике 160 особа. Уз извjештаj о нападу они су приложили и фотографиjу бомбаша самоубице.

Група коjа jе починила крвопролиће jе ИСИЛ - К, односно ИСКП и Исламска држава Кхорасан, а коjи дjелуjу на подручjу данашњег Авганистана и Пакистана. За њих се и претпостављало да су кривци.

Знатно су екстремниjи од авганистанских талибана због чега се и сматраjу међусобним неприjатељима, а талибани су вечерас осудили овакав чин и нападе.

Упркос нападу, евакуациjе су настављене са аеродрома у Кабулу, гдjе се налазе хиљаде људи коjи желе да оду из земље, страхуjући од одмазде талибана.

Нови авганистанки владари талибани, коjи су силом преузели власт у земљи, осудили су данашњи напад код аеродрома у Кабулу, наводећи да jе изведен у области коjу контролишу амерички воjници.

Портпарол талибана Забихула Муџахид рекао jе да та група екстремиста "оштро осуђуjе" напад на цивиле код аеродрома, преноси Асошиеjтед прес, јављају медији.

Други портпарол талибана Сухаил Шахен навео jе да та група "посвећуjе велику пажњу безбjедности и заштити народа", преноси ББЦ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:32