Kamala Haris / Shutterstock
05/08/2024 u 20:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kamala Haris suzila potragu za potpredsjednikom na dva kandidata

Kandidatkinja demokrata na predsjedničkim izborima u novembru Kamala Haris suzila je svoju potragu za potpredsjedničkim kandidatom na dva imena - guvernera Pensilvanije Džoša Šapiroa i guvernera Minesote Tima Volca, izjavila su danas tri izvora upućena u tu proceduru.

Očekuje se da će Haris, aktuelna potpredsjednica SAD, objaviti svoj izbor do utorka, uoči njenog prvog zakazanog javnog pojavljivanja sa svojim kandidatom za potpredsjednika na Univerzitetu Templ u Filadelfiji, javlja Rojters, navodeći ocjenu svojih izvora kako je nejasno da li je donijeta konačna odluka.

Skupom u Filadelfiji počeće petodnevni obilazak sedam gradova u državama u kojima će se vjerovatno odlučiti o ishodu predsjedničkih izbora 5. novembra.

Prethodno se nagađalo o šestorici kandidata – četvorici guvernera, senatora i sekretara kabineta u Bajdenovoj administraciji.

Demokratska stranka: Kamala Haris biće naš kandidat, ima dovoljno delegata

Haris je prekinula potragu intervjuišući tri glavna kandidata – Volca, Šapiroa i američkog senatora Marka Kelija iz Arizone – u svojoj rezidenciji u Pomorskoj opservatoriji u nedjelju, rekli su izvori Rojtersa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. oktobar 2024 14:20