Ким Џонг Ун / - СЛОБОДНИ ИЗВОРИ
07/12/2021 u 10:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ким Џонг Ун тражи стварање апсолутно лојалних официра

Конференција је такође размотрила "неке девијације које су уочене у војном образовању због недостатка идеолошке свијести", наводи се у вијести, без додатних појашњавања

Сјевернокорејски челник Ким Џонг Ун изјавио је да војни образовни систем земље мора удвостручити напоре како би створио официре који "остају апсолутно лојални" владајућој партији, саопштили су државни медији у уторак.

Ким је то изјавио на осмој конференцији војних едукатора Корејске народне армије одржаној у Пјонгјангу током викенда, објавила је државна новинска агенција КЦНА.

 - Истакао је потребу да се сви војни просвјетни радници припреме да буду истински војници неизмјерно одани идеји и вођству Партије, те да се војно школство организује и пружа, строго се руководећи идејом, политиком и методом Партије, како би се обезбиједило да сви кадети постану официри апсолутно лојални Централном комитету странке - преноси КЦНА.

Конференција је такође размотрила "неке девијације које су уочене у војном образовању због недостатка идеолошке свијести", наводи се у вијести, без додатних појашњавања.

То је посљедње у низу дешавања и кампања за односе с јавношћу усмјерених на јачање политичке лојалности док се Ким овог мјесеца припрема да обиљежи десет година власти. У новембру је Сјеверна Кореја одржала конференцију на којој је Ким најавио планове за проширење система награђивања лојалности, а државни медији пренијели су низ прича о младима који су пронашли искупљење тешким физичким радом за странку.

Земља се бори са све тежом економском кризом узрокованом самонаметнутим затварањем граница против пандемије, природним катастрофама и међународним санкцијама због свог програма нуклеарног оружја.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:10