Све мање нових случајева Ковида -19 / - РТРС
05/06/2021 u 13:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Кина одобрила вакцину Синовак за дjецу од три до 17 година

Када ће вакцина Синовак бити одобрена за општу употребу маљолетницима зависи од имунизационе стратегиjе здравствених власти Кине, додао jе Jин.

Кина jе одобрила вакцину компаниjе Синовак за хитну употребу за дjецу између три и 17 година, рекао jе за државну телевизиjу директор Синовака Jин Веидонг.

Кинеска масовна вакцинациона кампања, коjом jе подиjељено 723,5 милиона доза до 3. jуна, важи за особе стариjе од 18 година, пренио jе данас Роjтерс, пише Тањуг.

Када ће вакцина Синовак бити одобрена за општу употребу маљолетницима зависи од имунизационе стратегиjе здравствених власти Кине, додао jе Jин.

Он jе рекао да малољетници имаjу мањи приоритет у вакцинациjи против ковид-19, у поређењу са стариjим особама, коjи су у већем ризику да добиjу озбиљниjе симптоме уколико се заразе.

Прелиминарни резултати из прве и друге фазе клиничких тестирања показали су да вакцина може да изазове имуни одговор код дjеце од три до 17 година, као и да су нежељене реакциjе биле благе.

Државна фармацеутска кућа Синофарм, коjа користи сличну технологиjу као Синовак, такође припрема приjаву за употребу вакцине код млађих особа.

Вакцина КанСино Баjолоџикс користи другачиjу технологиjу и ушла jе у другу дозу тестирања особа између шест и 17 година.

Синовак jе завршио фазу два клиничког тестирања гдjе су учесници добили и трећу, бустер дозу, изjавио jе Jин.

Код учесника вакцине су виђена повећања од 10 пута у року од седам дана, а 20 пута у року од пола мjесеца.

Jин jе упозорио и да Синовак мора да заврши дуготраjно посматрање количине антитиjела приjе него што да препоруку властима о томе када би трећа доза требало да се да.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 05:53