КИНА, ЗАСТАВА / - фото:РТВ.РТС
26/10/2022 u 11:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kina počela da upotrebljava vakcinu protiv korone koja se udiše

Na video snimku koji je objavila onlajn kineska državna medijska kuća vidi se kako osobe koje žele da se vakcinišu prinose kratku pumpicu ka ustima, udahnu lijek i zadrže dah pet sekundi

Šangaj je počeo da upotrebljava prvu vakcinu protiv korona virusa koja se udiše, a biće besplatna buster doza za osobe koje su se već vakcinisale, navodi se u saopštenju kineskih zdravstvenih vlasti.

U Kini nije obavezna vakcinacija protiv korona virusa, ali vlasti žele da što više ljudi dobije buster doze prije nego što se ublaže stroga ograničenja kao mjere borbe protiv pandemije koja usporava ekonomiju u vrijeme kada je ostatak svijeta većinu mjera ukinuo.

Na video snimku koji je objavila onlajn kineska državna medijska kuća vidi se kako osobe koje žele da se vakcinišu prinose kratku pumpicu ka ustima, udahnu lijek i zadrže dah pet sekundi.

Vakcina nove tehnologije bi mogla da štiti od virusa i prije nego što stigne do ostatka respiratornog sistema, iako bi to djelimično zavisilo od količine izloženosti virusu.

Kina je u septembru odobrila vakcinu koju je razvila njena kompanija „CanSino Biologics“ kao dodatnu dozu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ŠANGAJKINAVAKCINE
02. maj 2024 11:04