/ - PHOTO BY UX GUN ON UNSPLASH, ilustracija
24/09/2021 u 18:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кинези према Тајвану послали 24 борбена авиона

Наиме, Кина се пријавила за улазак у исти трговачки савез мање од седмицу дана прије Тајвана, отока којег доживљава као дио своје државе

Односи између Кине и Тајвана поново су напети након што је Пекинг данас послао 24 борбена авиона, укључујући два бомбардера способна за ношење нуклеарних бомби према зрачном простору Тајвана, јављају агенције преносе медији.

Оваква реакција Кине услиједила је након након што су Тајвана те објавиле своју намјеру да се придруже Транспацифичком трговачком партнерству (ЦПТПП).

Наиме, Кина се пријавила за улазак у исти трговачки савез мање од седмицу дана прије Тајвана, отока којег доживљава као дио своје државе, преноси Реутерс.

Тајван је распоредио снаге зрачне опходње као одговор на кинеске авионе и пратио их кроз своје системе противзрачне одбране, стоји у саопшењу оточког Министарства обране.

Трговачки савез зван “Свеобухватан и прогресиван споразум о транспацифичком партнерству” (ЦПТПП) је трговачки договор из 2016. који је требао оснажити трговину преко Тихог океана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 09:16