Фото: Скриншот, заплијењена дрога
02/09/2021 u 20:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Колумбија: Пресретнута полу-подморница са 1,8 тона кокаина

Ове године у Колумбији је запљењено 19 полу-подморница, у 16 ​​од којих је пронађено 25.000 килограма кокаина. Три пловила су спакована за поринуће у дворишту

Прошле недеље је код западне обале Колумбије пресретнута полуподморница  са 1.800 килограма кокаина. Ово је у сриједу објавила колумбијска морнарица. Заплијена је извршена након дојаве колумбијског правосуђа у близини југозападног одељења Нарино, које се граничи са Еквадором.

Према морнарици, план је био да са дрогом отплови у неку државу у Централној Америци. Кокаин је вјероватно био намијењен Мексику или тржишту Сјеверне Америке.

Није познато колико је људи ухапшено. Полуподморнице дјелују на или испод водене линије и много су теже  уичњиве теже уочити за службе које се боре против дроге,  које патролирају морем или изнад мора. Радарски системи такође често  не  преузимају пловила.

Ове године у Колумбији  је запљењено 19 полу-подморница, у 16 ​​од којих је пронађено 25.000 килограма кокаина. Три пловила су спакована за поринуће у дворишту.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:07