Марин ле Пен / - фото: Инстаграм
18/04/2022 u 16:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ле Пен: Залагаћу се за сарадњу са Русиjом после рата, да се не удруже са Кином

Кандидаткиња деснице за предсједницу Француске важи за подржаваоца руског предсједника Владимира Путина и примала jе новац за странку из руских банака

Кандидаткиња деснице за предсједницу Француске Марин Ле Пен изjавила jе да би се, у случаjу да буде предсједница, ангажовала у сарадњи са Русиjом после рата у Украjини, како би спријечила алиjансу Москве и Пекинга, преноси Политико.

Ле Пен, коjа ће се у недељу борити за предсједничку функциjу у другом кругу избора са актулним шефом државе Емануелом Макроном, рекла jе за француски радио да jе она на страни Украjине у овом рату, jер подржава национални суверенитет.

Она, међутим, важи за подржаваоца руског предсједника Владимира Путина и примала jе новац за странку из руских банака.

Било би неопходно, дипломатски, када се заврши рат у Украjини, када се потпише мировни споразум, да се избјегне затезање односа, нагласила jе Ле Пен.

- Замислите да оставимо првог произвођача сировина на свијету - Русиjу, да креира алиjансу са првом фабриком на свијету, што jе Кина и да заjедно направе прву воjну силу на свијету. Вјеруjем да jе то потенциjално велика опасност - указала jе Ле Пен.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 05:35